Наука

Наука


АНАЛОГНА И ДИГИТАЛНА БИОИНФОРМАТИКА

Човечкиот организам е составен од хардвер и софтвер.Биоинформатиката го изучува човечкиот софтвер. Сите болести се грешки во комуникацијата помеѓу клетките, така што познавањето на меѓуклеточниот програмски јзик ни дава можност да впишеме наредба која клетките ќе ја разберат и притоа ќе се вратат во нормална функција или ќе го регенерираат конкретниот орган.
▪Аналогната биоинформатика е дел од биоинформатиката кој користи физички извори на информации , најчест пример за тоа е хомеопатијата.
▪Кога станува збор за дигитална биоинформатика, превземањето на информации доаѓа од нематеријални бази.

 НАЧИН НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ – МИКРОПРОЦЕСОРИ

Специфичен софтвер за корекција на функцијата на клетките:

Информатички алгоритми произведени со посебен хардвер и софтвер применети на одреден носач: микропроцесори, масла, раствор на NaCl, сахароза, светлина, звук.

Пренос на информации – пример: ЦД, ДВД, Флеш меморија …

Специфичниот биоинформатички софтвер кој се пренесува со овие носители, кога стапува во контакт со клетките, прави корекција на човечкиот софтвер кој е променет во одредена патолошка состојба.

One thought on “Наука

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Select your currency
MKD Македонски денар
error: Content is protected !!