ПРИМЕНЕТА БИОИНФОРМАТИКА

Зајакнете го вашето здравје!

Применета биоинформатика е апликација направена и развиена во Центарот за биоинформатика. Таа се заснова на биолошки комуникациски клеточни сигнали, што значи дека можеме да користиме биолошки сигнали за да ги информираме нашите клетки како да направат позитивна промена во нивното однесување и во тој контекст да го подржат нашето здравје. Сите овие информации или клеточни сигнали се поврзуваат и се запишуваат на фрекфенција на звук и светлина, што ни дава можност да ги пренесуваме преку паметен телефон (смартфон).

Придружете се на еволуцијата во медицината, претворете го вашиот паметен телефон во дигитална аптека на дланка!

Анти Алергија
 • Анти Алергија (Респираторна Алергија).

 • Алергија на сонце.

 • Алергија на прашина.

 • Астма.

 • Алергија на храна.

Респираторен систем
 • Воспаление на синуси.

 • Настинки и инфекции.

Систем за варење
 • Гастритис.

 • Болка во стомакот.

 • Гастроезофагусен рефлукс и зголемена секреција на киселина.

 • Чир на желудник.

Спорт
 • Спорт.

 • Обнова/Закрепнување/Рекавери.

 • Воспаление и болка во мускули, зглобови, лигаменти на тетиви.

 • Физички замор.

Болка
 • Синузитис.

 • Болки во ушите.

 • Главоболка.

 • Болки во зглобовите.

 • Мускулни болки.

 • Болки од повреди.

 • Проширени вени.

 • Болки во стомакот.

 • Отечени и болни стапала.

 • Болки во вратот.

Имунитет
 • Подобрување на имунолошкиот систем.

 • Физички и ментален замор.

Кожа
 • Анти-аге.

 • Анти целулит.

 • Акни.

 • Изгореници.

Нервен систем
 • Фокусирање и концентрација.

 • Подобрување на расположението.

Мускулно-скелетен систем
 • Болка во ‘рбетот.

 • Болка во колена.

 • Спондилоза, дископатија, ишијас.

 • Повреди на екстремитети.

 • Болка во мускулите и зглобовите.

 • Заздравување на коските.

 • Гонартроза.

 • Болка во рамото.

 • Зараснат/враснат нокт.

Крвоток (Циркулаторен систем)
 • Регенерација на крвните садови.

 • Проширени вени.

 • Болка од проширени вени.

Уво
 • Воспаление на средното уво и вртоглавици.

 • Воспаление и болка во увото.

Грижа за заби
 • Болки во забите.

Хемороиди
 • Болка и крварење од хемороиди

Анти-канцер
 • Имунитет

 • Општа ревитализација